Vráťte sa po dupľu!

Tohtoročné Colours of Ostrava

04.04.2013 00:26

 

Leto sa pomaly blíži, a preto sa Strieborná žufanka rozhodla pozvať vás na letný hudobný festival do Ostravy, kde môžete okrem koncertov navštevovať rôzne podujatia od divadelných predstavení až po zaujímavé workshopy.

strieborna zufanka a colors of ostrava

Ako hlavná hviezda tohto festivalu sa predstaví islandská post-rocková kapela Sigur rós, v preklade ,,víťazná ruža''. Táto kapela vznikla v Reykjavíku v roku 1994. Ich hudba je zmesou rocku, klasickej a experimentálnej hudby, ktorá vás určite nenechá chladným. A keby sa tak aj náhodou stalo, určite vás prekvapí svetelná show a javiskové efekty, ktoré si pre vás pripravili Sigur rós pri príležitosti vydania ich najnovšieho albumu Valtari.

colours of ostrava a strieborna zufanka

Takisto sa môžete tešiť na jazzového klaviristu a speváka menom Jamie Cullum, ktorý sa rozhodne nedrží klasického ponímania hudby a jazz kombinuje s popom, ale aj rôznymi inými vplyvmi. Jeho energetický prejav vás určite dostane do varu, možno budete mať to šťastie vidieť Jamieho Culluma skákať si po vlastnom klavíri. 

dátum colour of ostrava strieborna zufanka

Okrem dvoch spomínaných headlinerov program doplnia hviezdy ako the XX, Dub Fx, Asaf Avidan a z domácej českej hviezdy legendy ako napríklad Pražský výběr, Wanastovy wjecy, Tata bojs, alebo Psí vojáci. Festival Colours of ostrava ponúka aj tento rok veľmi zaujímavý program a dúfame, že ani vy, konzumenti čerstvých porcií od Striebornej žufanky na ňom nebudete chýbať.